Fietskar

Net kreeg ik deze mail van Claudje:

 

Hallo Ien,
 
Hier wat foto's van de fietskar, de jongens vinden het geweldig.
Leroy zat vanmiddag onderweg te loeien, hahahhaa
 
Wil je een foto op je weblog zetten voor Annette??

 
Daar komen ze dan:
 
 
 
 
 
 
Prachtig hoe die jongens daar zitten!
 
Bedankt Claud voor deze foto's!

16 reacties op “Fietskar

 1. Vanmiddag dus echte training voor de fietskar. A.s. donderdag moet Leroy met dit gevaarte naar de ringtraining. In het donker…. Vandaag heerlijk weer om te oefenen. Eerst alleen achter op de stoep, zonder fiets. Iedereen er om de beurt in. Voor niemand een probleem, al is Jason bijzonder ongeduldig, die wilt rijden!! :-) William gaat lekker relaxed liggen en denkt: kom maar op hoor, ik laat me gráág rijden. ( hij vindt de fietsmand ook zálig, ligt er heerlijk ontspannen in te genieten)Daarna om de beurt mét fiets op straat, niks aan ‘t handje, Jason wederom piepend en half gillend in de bak, die wil gáán… haha. Leroy ging voor het “raam” zitten, en loeide van plezier, ik heb zó gelachen, jammer dat ik er geen filmpje van heb…Morgen avond even in het donker met hem rijden, kijken of hij het nog zo leuk vindt 😉

 2. Claudia en ook Ineke natuurlijk bedankt voor deze prachtige foto’s !! Vol vertrouwen en verwachtingsvol staan ze daar op foto 1 en dan ….in de kar op foto 2.Een mooie solide fieskar met vlag….en een goed kussen er in.Zitten de jongens vast of worden ze los vervoerd ? Dat kan ik niet helemaal zien.Wordt er veel geblaft ??? Ik merk als Benthe voorop in de mand zit dat ze echt kontakt zoekt bij spannende dingen zoals b.v. een spoorwegovergang of op een brug over het water.Of een voorbijdenderende vrachtwagen,wanneer ik dan “knik” zo van het is goed…..dan kijkt ze weer rustig geïnteresseerd verder.In de kar zitten ze natuurlijk verder weg dan is er niet direcht kontakt.Ze worden zo wel heel veilig vervoerd .Mooi……bedankt dat ik dit kon zien !!

 3. Nu pas lees ik “de inwijding” voor deze fietskar….prachtig dat is genieten ! Ik kan me voorstellen dat je gelachen hebt met zo’n loeiende passagier voor het raam.Volgens mij reflecteert er morgen genoeg in het donker dat is ook wel nodig met een kar achter de fiets.Heel veel succes morgen zowel tijdens de fietstocht als bij de ringtraining ! Mooi om zo met de honden bezig te zijn….veel plezier en natuurlijk lezen wij graag hier hoe het gegaan is !

 4. Inmiddels zijn in de gaten, die je achterop de kar ziet bij foto 2, reflectoren aangebracht, en in de twee daarboven zittende lusjes hangt nu een mooi rood achterlicht, ik wil gráág gezien worden 😉

 5. Hoi Claudje,
  Ben benieuwd hoe het vanavond gaat met de fietskar.
  En natuurlijk ook de ringtraining.
  Goede reis en veel plezier.
  Zie uit naar je verslag!
  Liefs, Ien

 6. Ben ook zéér benieuwd, Leroy loopt tussen 3 Golden Retriever’s, 2 Gordon Setter’s, een Friese Stabij én een Irish Soft-Coated Wheaten Terrier 😉 ( is een leuke voor KK1, hahaha) … dat wordt bláffen…. :-)

 7. Ik wil mee!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Om Leroy te zien en de andere honden keuren!!!!!
  Fijne avond!

 8. Om 19.15 op de fiets vertrokken, éigenlijk een beetje te laat, dus we moesten behoorlijk doorrijden om op tijd te zijn… Onderweg heeft Leroy zitten gillen in de kar…ahum… wel fijn, want door het donkere bos horen ze je wel aankomen,hahaha… ik ben er inmiddels ook achter waaraan dit lag…Peter fietste achter mij. Dát moet de volgende keer anders.

  Daar aangekomen waren er buiten gehoorzaamheids trainingen bezig, gekeken want de eerste groep van ringtraining was nog niet klaar. Mees, de friese stabij stond ook buiten met haar baasje. Mees blaft nogal,.. maar dat doe Leroy ook bij vreemde grote honden. Dus beide verstoorden een beetje de lessen…oeps.. Ik ben met Leroy op en neer gaan lopen, zijn aandacht opeisen, en dit hielp…
  Om 20.0 uur konden we naar binnen. En Leroy en ik hebben ons eerst voorgesteld. Jas opgehangen, en showriempje aan (gelukkig had Peter dit nog klaargelegd, anders had ik hem straal vergeten..)Maar Leroy vond het niks, 3 grote golden’s, een stabij én 2 Gordon-setter pup’s (lieffffff) dus werd het blaffen. Ook nu weer een beetje heen en weer gelopen en dat hielp nu niets. Aan de kant van de ring stonden 3 enorme benches, met daarin, 2 volwassen Gordon’s én een Berner Sennen… De les begon
  Leroy moest eerst op tafel. De assistente , Alida, wist niet dat Leroy een teckel was… en ze was nog wel met KK1 gestart… dus die les moest ze dan waarschijnlijk nog krijgen…Ze vroeg waarom ik met Leroy op les was gekomen, en of ik specifieke wensen had, … Ja, die heb ik… Vreemde mannen aan Leroy laten zitten was voor mij belangrijk, én met vreemde,grote honden omgaan in en langs de ring. Zij vond dat Leroy zich heel relaxed op tafel gedroeg. Dat klopt ook, want ze is een vrouw.. met mannen gaat dat, soms, toch anders. Leroy mocht zijn eerste rondjes gaan lopen, ik kreeg meteen aanwijzingen waar ik op moest letten, en hoe ik zijn aandacht kon houden. Normaal geen probleem, maar met deze samenstelling een stuk anders. Hij durfde niet langs de Golden’s, en keek steeds schichtig om. Maar niet alleen Leroy had daar problemen mee. Ook Mees, de stabij, ( 9 mnd oud) werd er onzeker van. Dus kregen we een andere oefening.
  Een van de honden ging in het midden van de ring staan, en de rest moest er omheen lopen, strak erlangs en ook op afstand. Links én rechts om, snel én langzaam. Iedere hond moest dit ondergaan, en het werkte perfect. Na nog geen halve minuut stond iederen hond rustig middenin, en kwispelde naar de baas (er werd zéér veel geprezen natuurlijk) De Gordon puppies hadden nogal moeite om hun aandacht te houden, dat waren broer en zus, en ze wilden alleen met elkaar spelen. Lief hoor, maar dat was niet de bedoeling. Dus mochten ze met Leroy oefenen, die is niet zo groot, en die vonden ze wel interresant. Voor Leroy natuurlijk ook weer goed.
  Enfin, we hebben een uur getraind (eigenlijk maar een half uurtje les) en het was voornamelijk aan elkaar wennen. Het werkte heel goed, en zelfs de bench-honden konden de rest niet meer van hun stuk brengen, práchtig toch?
  Op naar de volgende les, 18 maart, want de 11e moet ik al verstek laten gaan, maar dat zal ook de enigste les zijn…
  Het was heel leuk en leerzaam.
  En op de terugweg was Leroy al weer wat stiller.
  Foto’s komen volgende keer, in de haast m’n toestel vergeten….

 9. Wat goed dat jullie op de fiets er naar toe gaan ! Een leerzame ervaring als ik het zo lees.En de assistente heeft er ook wat van opgestoken ! Kende zij het teckelras echt niet ? Bedankt voor dit leuke verslag……en ik kan me voorstellen dat je het fototoestel vergeten hebt.Gelukkig wel het showriempje meegenomen,dat is toch wel een belangrijk onderdeel van de ringtraining !

 10. 2e ringtraining:

  We gingen nu beter voorbereid op weg. De kar was al klaar gezet, en alle andere dingen kon ik zo meenemen. Eerst fiets met kar buiten de poort gereden en daarna Leroy erin. We hadden afgesproken dat Peter voorop zou rijden, maar dat weerhield Leroy niet van gejank en hoog-schel geblaf… Ben een paar keer gestopt onderweg, en dan was hij even stil, maar een paar tellen later begon hij toch weer… Dat word dus gewoon oefenen op stil zijn… wordt vervolgt. Bij de club aangekomen was het behoorlijk druk. Ook de training behendigheid was nu begonnen dus er waren flink wat honden op het terrein. Leroy gedroeg zich stukken beter dan de vorige keer. De gehoorzaamheidsgroep was voor hem niet meer beangstigend. Daar tegen werd nog 2 keer geblaft, de herders die behendigheid deden was een ander verhaal. Die zijn zelf druk, en springerig en half jankend (van opperste werklustigheid) bezig. Zéér fanantiek. Leroy vond dat duidelijk niets… Ben weer op en neer gaan lopen, en aandacht gaan vragen, dit hielp, hij werd weer rustiger. Maar nog niet helemaal stil. Geeft nog niets, dát komt wel weer. Om half acht konden we naar binnen, de lessen lopen steeds behoorlijk uit. De groepen zijn ook vrij groot (vind ik) en er lopen jonge honden tussen, die meer aandacht vragen. Er waren 2 nieuwe gasten. Een jonge golden retriever, en een jonge rottweiler. De soft coated terrier was er vandaag ook. Leroy vond hen duidelijk niks. De terrier zat onder tafel en vormde een groot gevaar… De andere honden, die hij al kende werden kwispelend door hem begroet, wát een vooruitgang. Ik had gedacht dat hij daar weer tegen zou blaffen, het was inmiddels 14 dagen geleden dat hij ze had gezien. Dat veel me erg mee.
  Leroy mocht meteen op tafel. Moest hem goed in stand zetten, en Alida betaste hem zoals dat hoort. Tanden kijken ging bij haar erg goed. Ze is ook vrij rustig in de omgang. Ze kan er nog steeds niet over uit dat Leroy een standaar teckel is… (nou já zeg…) Hij bleef mooi staan, en mocht daarna zijn 3 rondjes lopen, en een driehoek. Telkens vormde de rottweiler en jongen golden, een probleem, daar langs lopen vond hij duidelijk niets. We k dan ook diverse oefeningen om de honden weer aan elkaar te laten wennen. Fijn hoor, dat ze daar zo allert op is. De jonge golden was net een stuiterende tennisbal, baasje had de niet onder apel, was veels te lief voor deze grote jongen, en hij ging duidelijk met het baasje aan de haal. Hier moest dus wat extra tijd in worden gestoken, en ook zo bij de rottweiler. Ondertussen werd Leroy door een man betast. Hij heeft zelf erg veel show ervaring en weet dus wat de keurmeester doet. Leroy vond het in het begin niet geweldig, hij stond op de grond, maar de man deed het zo leuk, dat Leroy op een gegeven moment kwispelend naast hem stond. Tanden kijken ging wat moeizamer, maar de man zei dat Leroy een érg mooi gebit had, zo mooie witte tanden en dan ook nog zo netjes naast elkaar, hij had het al vaak anders gezien. Nou, leuk te horen toch? Daarna moest Leroy met de Rottweiler koppel-lopen (naast elkaar in een rechte lijn, op en neer, om het gangwerk te vergelijken) Leroy deed het erg goed, hij liep mooi mee, ondanks het ‘stuiteren’ van de grote lobbes naast hem. Mevrouw moest meer haar stem tegen hem gebruiken, krachtiger… Leroy vond dát dan weer helemaal niets… Inmiddels kwamen er alweer nieuwe honden de zaal in voor de volgende training. Leroy blafte 1 keer tegen de Rodisian Ridgeback, maar naarna niet meer. De terrier vond hij nog steeds niets. We hebben ze aan elkaar laten ruiken, maar Leroy was duidelijk bang. Hij grauwde… volgende week gaan we samen oefenen, dát hebben we al afgesproken, dus ook dat gaat helemaal goed komen.
  Gisteren kreeg ik een mailtje van de trainster: Doordat de lessen steeds uitlopen, omdat er zoveel belangstelling is, en er veel tijd aan de jonge honden wordt ‘ verspeelt’ worden de lessen langer. En beginnen voor ons ietsjes later, Prima hoor, op naar a.s. donderdag maar weer

 11. 3e ringtraining:
  Fiets en kar stonden al klaar, dus we konden meteen weg toen het moest. Het was gelukkig droog, haast niet geregend hier. Om 19.20 kwamen we , al blaffend , aan. De blaf wordt nu een normale blaf, niet meer dat schelle-hoge-paniekerige blaffen, ooit zal hij wel stil zijn…toch?? De groep voor ons was nog niet klaar, dus wij hebben buiten gewacht, Mees, de heidewachtel was er ook al, en Leroy herkende hem onmidddelijk, zo’n vriendelijke, onbezouwen . Die wil véél liever werken, ipv showen… Ze vertelde dat ze al op behendigheid met hem zat, en dat het er allemaal zo leuk aan toe ging. Ook dat er een groep is met kleine hondjes, dus ik ga volgende week informeren voor Jason. Om 19.45 konden we naar binnen. Leroy gedroeg zich trouwens vrij rustig tegenover de vreemde honden, op een paar herder’s na, maar dat zijn zelf nogal wilde honden.
  De groep was nu kleiner, 1 retriever, een gordonsetter, heidewachtel, flatcoated-pup, softcoated-white terrier, teckel, en lakense herder.
  Leroy wilde niets van de terrier en herder w, dus ik ben er meteen langs gaan lopen, de terrier kwispelde heel vriendelijk met haar staartje, en daarmee was het ijs meteen gebroken. De herder haalde flink tegen Leroy uit. Heb tegen de leidster gezegd dat ik met die wilde oefenen, maar dat vond zij geen goed idee, de herder was zéér onbetrouwbaar, en ze wilde niet dat Leroy erdoor werd “verknalt” (zei ze letterlijk…) Die was er om aan anderen te wennen… Okee, we gingen onze rondjes lopen, en driehoekjes, staan op de grond en betasten. Staan op tafel en betasten, ook door een man. Ging allemaal redelijk, maar ik merkte dat Leroy door de herder echt niet op zijn gemak was. Hij wilde niet blijven staan. Toen ben ik met de terrier man gaan oefenen, hierdoor kwam Leroy meer tot rust. Weer slinger oefeningen gedaan met alle honden, en op een gegeven moment was het zover dat Leroy naast de Lakense zat, zonder nog een kik te geven. Wat een wonderlijke wereld he. Leuk te zien dat hij toch hersteld. Om half 9 was de les dan klaar. En konden we naar huis.
  Leroy was ook nu niet stil, had minder stress gehad dan vorige week…. maar ging halverwege toch maar liggen, en was stil
  Op naar volgende week,..

 12. Ondertussen behendigheid spullen gekocht:
  Heb trainings atributen binnen gekregen gisteren middag. Had zelf al een tunnel (ikea) en nu heb ik pionnen en een stok, en een treibbal.
  Na het meteen uitproberen. Jason aan een showriempje gedaan, om hem te kunnen sturen, en een flinke voorraad brokjes in m’n zak.
  Eerst over de hindernis. Jason ging er eerst langs. Maar na 2x wist hij wat de bedoeling was. Zo een paar keer geprobeerd, en ja hoor dat lukte wonder wel.
  Toen de tunnel… zou hij begrijpen wat ik van hem verlang… bést moeilijk, want normaal leer je dit je met z’n tweeen aan. De ene houdt de voor het gat om er in te gaan, en de andere staat aan de andere kant met een beloning… maar in Jason heb ik meer vertrouwen. De eerste keer rende hij langs de tunnel. De tweede keer heb ik hem met zijn hoofd erin gestopt en “vooruit” geroepen (dat kent hij al wel) Maar hij kwam eerst terug… Ik liep toen naar de andere kant van de tunnel en duwde m’n hand tegen de zijkant van de tunnel zodat Jason mijn hand (met brokje erin) door de tunnel kon volgen, en já hoor, het lukte. Jason schoot door de tunnel heen, en kwam er langs de andere kant uit vliegen. Dol enthousiast hem geprezen én een brokje als beloning. Toen geoefend met het woord “tunnel” en ja hoor, meneer snapt al helemaal wat er wordt bedoeld
  Heb meteen meer atributen besteld, meer pionnen en een hoepel. Kan straks een baan in de tuin bouwen. … een wip en een ‘brug’ wordt wel even een ander verhaal..
  Vandaag wil ie konstant de tuin in…

 13. 4e ringtraining:
  Leroy stond s’middag’s al bij de fietskar te springen… dat kereltje vindt het gewoon leuk Onderweg was meneer niet stil Maar bij aankomst heeft hij zich netjes gedragen. Weinig reactie naar andere honden toe! Het gaat vooruit.
  Tijdens de training was hij érg gefocussed op een bepaalde hoek in de zaal. Ik dacht eerst aan de poedel die er lag… Maar toen meneer op tafel stond (wat hij heel goed deed volgens Peter) keer hij dus naar…. zijn baasje…. Die zat behoorlijk in het zicht… vandaar dus De groep was nu minder groot, en werkt dan dus ook meteen beter. De assistente was er niet maar wel de herder … Leroy heeft er 1 keer tegen geblaft… maar langs de rottweiler vindt hij nog wel een beetje eng. Maar dat is een goedzak, wel erg onstuimig, en dát zint ‘m blijkbaar niet… Komt ook wel goed. Op de terug weg had hij nog steed praatjes voor 10, én huiswerk mee. Staan op de grond moet verder worden geoefend
  Op naar volgende week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>