Wat een pech: auto glijdt weg

 

Het leek deze ochtend een gewone dag. Natuurlijk is het in de straten rond mij en op het garagepad spiegelglad, maar dat ben ik de laatste dagen wel gewend. Ik moest deze ochtend naar Deventer, dus lekker op tijd vrolijk op pad.

 

Ik had er echt zin in: had mijn mooie teckeltekening in lijst bij me en hoopte dat 1 van de collega’s die nog voor mijn spreekuur wilde ophangen.

Dus: de auto uit de garage; even uitstappen om de garagedeur dicht te doen, ik draai me om en……………….zie mijn geliefde Peugeot 206SW tergend langzaam wegglijden…..Ik wil hem nog pakken, maar hij draait naar rechts en komt met een zeer naar geluid tot stilstand tegen de tegenoverliggende hoek van een buurgarage.Mijn hart stond stil!!!!!!!

Ik rijd hem een stukje achteruit en zie een bumper die er bijhangt.

Gelijk de leasemaatschappij gebeld. Die aardige mensen vragen dan eerst hoe het met mij gaat. Nou, niet goed dus: was misselijk van de schrik.

Het nodige wordt in korte tijd geregeld: ik mocht van de leasemaatschappij niet meer rijden en binnen het kwartier verschijnt er een bergingsauto. ( in dat kwartier was ik nog wel zo helder van geest geweest om het belangrijkste uit de auto te halen, oa natuurlijk mijn mascotte!!!!!)

Een buitengewoon vriendelijke meneer bekeek de schade.

Ik heb er ECHT verstand van: merkte op "die auto is total-loss " en kreeg het opbeurende antwoord: " mevrouw het is alleen de bumper, plastic, allemaal plastic".
Ach, ik denk nu maar, je kunt niet overal verstand van hebben……..

Ik mocht mee in de bergingsauto met mijn gehavende peugeot achterop. Nou je waagt je leven om in zo’n megaauto te klauteren, maar het lukte me.
Het bedrijf bleek hier vlak bij te zijn en met evenveel gevaar voor mijn leven daalde ik weer af naar een glibberige grond.

Kopje koffie, kopie rijbewijs, wat handtekeningen en ik reed weg in een heel lieve Hyunda Getz ( weet niet of ik dit goed schrijf, want ik heb geen verstand van auto’s ).

Nog even contact met de leasemaatschappij, mijn complimenten uitgesproken over de service en ik zat om 10.30 uur thuis op de bank met een lekker bakkie en nu nog mijn sigaretje.

 

En dan gaat het werk voor vandaag beginnen:laptopje opstarten, mail lezen, telefoontjes en na de wandeling met mijn lieverds op weg naar spreekuur in Apeldoorn.

 

Wat een dag. Ik ben er moe van! Maar gelukkig is het materieel en is er verder niemand bij betrokken!!!!!! Die garagemuur kan wel tegen een stootje.

 

Ik ga eerst maar lekker slapen en dan morgen maar weer vol goede moed naar Harderwijk, maar……………….de leenauto staat NIET in de garage, maar voor de deur……..

 

Welterusten,

Ien

 

21 reacties op “Wat een pech: auto glijdt weg

 1. ach ien wat een dag hopelijk gaat het vandaag beter gelukkig heb je zelf niets en de auto dat komt wel weer goed hoor Veilige dag vandaag gr annemieke

 2. Tja Ineke, je had nog veel meer pech maar dat heb ik inmiddels opgelost , het verkeerde is retour en het goede op weg.

  Gr. Ton

 3. Ien, wat een pech. Gelukkig alleen maar blik en plastic schade, dat valt enorm mee. Wen je al aan de andere auto? Hoorde dat je er vandaag een beldag van gemaakt hebt. Rustig aan, dan gaat het wel goed !

 4. Wat moet een mens zoder mobiel!
  Ik schrok best toen ik gisterenmorgen vroeg jouw naam in de telefoon zag staan.
  Gelukkig mankeerde je zelf niets en is alles snel op gelost.
  Hoe Jap en Lode op deze gebeurtenis gereageerd hebben vermeldt het verhaal niet.
  Wij wensen jullie een fijne avond en voor straks welterusten.

  Suus en Ksb.

 5. Beetje kunnen slapen Ien, je bent je rot geschrokken he! Al is het blikschade toch een domper op de dag, knuffel voor jou hoor!
  Wat een super-service van de lease-maatschappij, verzacht het weer een beetje. En je leert snel! Auto voor de deur is nu beter! Wanneer is je eigen bakkie weer klaar?

 6. Iedereen bedankt voor de leuke, lieve reacties!
  Ja, Klas, ik durfde met die onbekende auto niet door dit weer de Veluwe op. Ik heb de schrik in mijn benen van auto’s die zomaar gaan rijden. Maar aan het eind van de middag ben ik boodschappen gaan doen. Vreemd genoeg ligt deze leenauto vele malen steviger op de weg. Mij lijkt het een banden cq profielprobleem van mijn lieve peugeot.
  Ik keek onder het rijden even in de spiegel en zag een inwit, gespannen koppie…… Maar morgenochtend weer vrolijk naar Deventer en ‘s middags Apeldoorn!
  De jongens Suus hebben geen kik gegeven. Ze bleven keurig in de kamer met al het heen en weer geloop. De 3 grote honden van mijn buren hebben daarentegen ongeveer de ruit gemold: die Deense Dog stond in zijn volle lengte ( en dat is nog al wat ) voor het raam te grommen. Wat een fijne buren…….
  Toen ik aan de koffie was zaten ze trouw naast me en werd ik aan alle kanten afgelikt: altijd trouw!!!!!!
  Als een os geslapen hoor Claudje! Inderdaad heeft de lease-maatschappij van mij gisteren een giga compliment gekregen. Ik heb geen idee wanneer mijn peugeot weer gemaakt is, maar ik wil absoluut dat de banden worden “beoordeeld”.
  Voor een ieder: zorg veilig op werk te komen, want er komt nog heel wat op ons af!!!!!!!!!
  Ien

 7. Ga al een hele week te voet, heb van Peet een nieuwe fiets gekregen maar heb er nog maar 1x van kunnen genieten (en de jongens ook.., de training schiet er ook bij in) Hier is er ook geen doorkomen aan, maar zoveel als bij jullie valt is hier (nog) niet gebeurd…
  Doe je voorzichtig! ๐Ÿ˜‰

 8. Hoi Ineke,
  Gelukkig gaat het weer goed met je en heb je zelf niks. Rijd je rustig morgen naar Deventer. Heb net je ingelijste tekening gezien, erg mooi.
  Tot morgen, gezellig. Groetjes Hester

 9. Een heel avontuur,gelukkig geen menselijk-,dierlijk- of kunstzinnig(de ingelijste tekening !)letsel !Het is echt helemaal winter en gezien de foto van John,Ineke sluit wel de autoramen en -portieren als je de auto voor de garage laat staan !! Sterkte voor de eerstvolgende werkdag……

 10. Jeetje Ien dat is niet niks.Hoef hier maar HELP te roepen en er komt iemand aangesneld.Gelukkig had jij dat ook.Wat zal je blij geweest zijn toen alles achter de rug was.En we hebben teckels …die van mij zien en voelen aan mijn stemming hoe het ervoor staat.Dus je mannen hebben vast wel iets gemerkt hoor. Enne de volgende keer ….geen pafske voor de schrik maar een biertje?????Ien er ligt nog volop sneeuw denk ik bij jullie.Moet je morgen werken.????slaap je goed.??Sterkte.Lik van de dames!!!!!!

 11. Probleempje met Annemieke is op gelost, ze is blij met haar nieuwe “teckeltjes”
  Heb trouwens nog veel meer “teckeltjes” ( mooi schilderij )

 12. Hoi die Ien,wat een pech auto glijd weg!!!(hoe kom je erop) Je blijft gelukkig je humor houden!Gelukkig heb je er zelf niets aan overgehouden!Jap en Lo kunnen je niet missen!!!! Liefs Marianne

 13. Tja, Lenie nu was het sigaretje inderdaad de eerste reactie! Maar een biertje, dat kan ECHT niet om 8.30 uur:ik moet en niet aan denken!!!!
  Het is hier allemaal wit. Ik slaap als een os, maar moet er niet aan denken morgen in de auto te stappen, maar het zal moeten! Er wacht een druk spreekuur in Deventer!
  Ton, je hebt het klasse opgelost: mijn complimenten!!!!! Kom maar op met je teckels!!!!!
  Ien

 14. Iedereen vindt de sneeuw mooi; als je er maar niet door moet!!
  Gelukkig dat het alleen maar om “blik” ging.
  Ook ik moet er weer niet aan denken om er morgen om 6.15 uur weer door te gaan.Maar ja, je zult de nachtdienst toch moeten aflossen; ik ben ook blij als de avonddienst mij aflost. รk had maar een vak moeten leren,maar de sneeuw ben ik meer dan beu!!!
  Iedereen sterkte morgen weer!!!

 15. Ook van hieruit een ieder toi toi toi voor morgen ochtend, wees voorzichtig! Ik waag me nog niet op de fiets, dรกn maar 20 minuten lopen…. what a hero ๐Ÿ˜‰

 16. Jeetje dat was schrikken Ien, Maar gelukkig had je zelf niks enkel goet de schrik er in wat ik voor kan stellen. Waneer kan je de auto weer op halen ?

  Het is hier ook spek glad .Dus maar veel lopend boodschappen doen.

 17. Ha die Claudje,
  Neen nog niet; dat wordt niet voor volgende week.
  Dinsdag moest ik “mijn” Hyundai inleveren. Keurig voor mijn huis werd de auto omgeruild; ik rijd nu in een Ford Fiesta: heerlijke auto.
  Wat een service he?
  Als mijn auto klaar is komen ze die ook weer thuis brengen.
  Al mijn complimenten aan lease-maatschappij en schadebedrijf!!!!!!
  Liefs, Ien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>