Zwemverbod bij Almeerderstrand na dood honden

De provincie Flevoland heeft een zwemverbod ingesteld voor het Almeerderstrand, nadat drie honden die in het water hadden gezwommen zijn overleden.Het verbod is per direct van kracht om 'het zekere voor het onzekere te nemen', meldt de provincie vrijdag.

De honden hadden gezwommen en gewandeld in een gebied aan de overkant van het water bij Muiden. Bij een Almeerse hond die daar vorige week vrijdag had gezwommen is autopsie gedaan.Daarbij is volgens de provincie een giftige stof aangetroffen. Het gaat om een neurotoxine, een stof die het zenuwstelsel aantast.

Het water van het strand aan het IJmeer is inmiddels onderzocht. Hierbij zijn geen afwijkingen aangetroffen, aldus de provincie. Momenteel worden extra monsters genomen. Op het strand worden borden geplaatst. Ook sluit de gemeente de toegang af.

Bron: NU.nl

4 reacties op “Zwemverbod bij Almeerderstrand na dood honden

  1. De stranden bij Almere en Muiden blijven nog zeker tot dinsdag dicht. Dan worden de eerste resultaten van een onderzoek naar de mogelijke aanwezigheid van giftige stoffen in het water verwacht.

    Een autopsie op een van de honden wees uit dat een neurotoxine, een giftige stof die het zenuwstelsel aantast, de boosdoener was.

     

  2. In het water bij het Almeerderstrand zit een zeer giftige vorm van blauwalg. Het gaat volgens de provincie om een algensoort die niet alleen schadelijk is voor honden maar ook voor mensen. Hoe schadelijk het is, is afhankelijk van de hoeveelheid die mensen binnenkrijgen en hoe zwaar ze zijn.

    Flevoland heeft het zwemverbod voor het Almeerderstrand verlengd en uitgebreid naar het Zilverstrand. Het Catamaranstrand aan de andere kant van het Almeerderstrand was al afgesloten. Voor het strand bij Muiderberg in de provincie Noord-Holland was eerder al een gebiedsverbod afgekondigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>