Artikel Stentor

 

Gisteren, 13 november, stond dit artikel in de Stentor:

 

Utrecht

 

HUISDIEREN KUNNEN NAAR EIGEN THERAPEUT

 

Net als hun baasjes kunnen nu ook honden, katten en vogels plaatsnemen op de sofa van de gedragstherapeut.
Die gaat de dieren en hun baasjes helpen om met afwijkend gedrag om te gaan.
Eigenaars van huisdieren met een gedragsprobleem kunnen zich vanaf maandag melden bij de Gedragskliniek voor Dieren, onderdeel van de faculteit diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht.

 

3 reacties op “Artikel Stentor

  1. Het lijkt me een goede ontwikkeling dat er op universitair niveau aandacht geschonken wordt aan gedragstherapie voor mensen en dieren.In Nederland wordt pas iets serieus genomen als er wetenschappelijk onderzoek heeft plaats gevonden.Sommige mensen zijn in deze tijd de natuurlijke omgang met dieren wat kwijt geraakt.Hopenlijk melden zij zich ,daar zijn de dieren bij gebaat.Misschien neemt men het ook serieuzer als de Universiteit Utrecht zich hiervoor inzet.Ik heb daar een paar jaar geleden een schitterend congres bij mogen wonen van de faculteit Mens-/Dierrelaties.Nienke Endenburg zet zich hier al jaren voor in.Wanneer iets wetenschappelijk bewezen is ,kan ook de geldstroom in dit land op gang komen.Zoals het inzetten van dieren bij autistische kinderen.Dit gaat nu om gedragstherapie voor mensen en dieren met probleemgedrag.Dat kan verstrekkende gevolgen hebben,mensen gaan soms ook heel ver in tolerantie voordat ze erkennen dat er een probleem is.Misschien ziet men het nu eerder in als men leest dat er meerdere mensen zijn,die vastlopen in de omgang met hun dier.Hoe dan ook ,Ineke een leuk onderwerp op deze site en inderdaad deze steeds langer wordende winterdagen lenen zich voor verdieping en daar leent o.a. het internet zich helemaal voor. Annette.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>