Politie zoekt poedel en teckels

door Harrie Nijen Twilhaar

AMSTERDAM –  De politie wil kleine honden opleiden voor gericht speurwerk. Jack russells, teckels en poedels komen in aanmerking voor het speciale opleidingstraject.
 
 
Teckels zoals Karel kan de politie goed gebruiken.
 
Volgens de Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging (KNPV) zijn de kleine viervoeters erg geschikt voor het onderscheppen van drugs, het zoeken naar lichamen en …schrikt explosieven. „Vooral teckels hebben een lange, mooie speurneus”, aldus KNPV-secretaris Jan Mast.
„Die kleine jack russells kun je goed gebruiken voor het opsporen van drugs tussen een mensenmassa. Die hond schrikt niet af, ziet er lief uit, maar je hebt zo beet.” De koningspoedel is volgens Mast erg slim.
„Wij zijn nu dringend op zoek naar baasjes die hun jack russell, poedel of teckel willen laten opleiden tot politiehond”, zegt Mast.

3 reacties op “Politie zoekt poedel en teckels

  1. Wat grappig;zouden wij dan net als voorheen weer politiehonden krijgen?
    Want die luisterden wel op commando`s, want Cava en Joep doen vaak net of ze “oost- indisch”doof zijn.
    Groetjes, Jacqueline

  2. Een goed idee…..”werk aan de winkel” ! Wanneer het hier in de buurt ook komt (er is een politieschool hier…..) geef ik Benthe op !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>