Racehonden betrapt op dopingcontrole

Twee greyhound racehonden zijn betrapt op cocaïne. Hun trainers riskeren nu een schorsing. De honden werden na een wedstrijd onderworpen aan een dopingcontrole.

Amy Willis en Gerald Rhodes riskeren naast de schorsing ook een maximumboete van duizend dollar. De trainers zijn lid van dezelfde hondenclub in Orange Park, Florida. De advocaat van de trainers wil niet veel commentaar kwijt over de zaak maar wijst erop dat de honden tot anderhalf uur voor de start van de wedstrijden omringd werden door heel wat personeelsleden van de racebanen. Een woordvoeder van de club zegt dan weer dat het welzijn van de honden het belangrijkst is.

2 reacties op “Racehonden betrapt op dopingcontrole

  1. Vind het een veels te milde straf!! Doping zondaar's mogen van mij harder worden aangepakt, ook in andere sporten. In het wielrennen wordt alles in de openbaarheid gebracht, maar over voetballer's, tennisser's, zwemmer's hoor je niets…. ( de zaak fuente's heeft een lijst van zowat 400 sporter's en alleen de wielrenners worden vervolgt, … daar zit een héél naar luchtje aan…)
    Bizar dat het zelfs in de hondensport voorkomt… zouden ze bij het teckelrennen ook controleren ( in amerika, bedoel ik he… ) of zouden daarin de belangen nog niet zo groot zijn?? :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>