Update Lode

 

Even een berichtje hoe het met Lode gaat:

Gisterenavond kreeg Lode om 18.00 uur en 20.00 uur kipfilet. Natuurlijk kreeg Jappie om 18.00 uur bij zijn brokken ook een klein beetje kipfilet.
Het leek goed te gaan.
Toch heb ik de wekker gezet en ben vannacht een keer gaan kijken: de jongens lagen heerlijk te pitten.

 

Vanochtend alles oke, dus als ontbijt wit brood.
Verder vandaag beschuiten en ook hier knabbelde Jasper er eentje mee.

 

Tussen de middag had Lode een mooi hoopje.
Vanavond nog kipfilet en morgen zijn "dieet" mengen met wat brok.

 

Lode is al de dagen vrolijk en alert geweest en heeft geen zieke indruk gemaakt!

Waarschijnlijk heeft hij zo overgegeven door een flinke virale gastritis.

De jongens liggen nu lekker in hun mand en ik ga naar mijn mandje!

Iedereen bedankt voor de support en het medeleven.

Wordt vervolgd!

Liefs, Ien en de jongens

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10 reacties op “Update Lode

  1. Gelukkig !!! Even een vraag over iets anders.Hebben langhaarteckels behoefte aan “een jas”? Breng je het verharingsproces daardoor niet in de war ? De laatste jaren zie je dat in de (vooral sport-) paardenwereld het dragen van dekens steeds meer toeneemt in de herfst en winter.Dat is puur om geen dikke wintervacht te krijgen,want dat brengt weer veel verzorging met zich mee en overmatig zweten als er gewerkt moet worden.Als het regent vlak voor een hondenshow kan ik me daar iets bij voorstellen.Maar in het dagelijks leven ?

  2. Ha Annemieke,bedankt voor dit (toch bevrijdende) antwoord.Ik vind eerlijk gezegd,die kleding voor honden een toch ietwat zorgelijke “vermenselijking” van dieren.Het komt steeds meer.Bij ziekte of enorme kou is het een ander verhaal.Goede beweging in de buitenlucht is toch heel goed voor alles,zeker ook voor de vacht lijkt mij.Hoe denkt “de keurmeester” hierover ?Is er “dicussie” over dit onderwerp in de keuringswereld ?

  3. Annette, ze hebben toch hun jas al aan, :-) 😉 Ik trek Leroy (ook een langhaar zoals die van Ien) alleen een jasje aan als het regent en hij vlak daarna naar de show moet. Dit is dan puur om te zorgen dat zijn jas niet alle kanten op gaat staan. Het is een dun nylon jasje zonder fratsen (kan hier helaas geen foto’s plaatsen…) Dus ook niet met bontkraag en bling-bling.
    Bij paarden is het inderdaad bekend dat zij een jas aan krijgen om een wintervacht te voorkomen. Bij honden speelt dat volgens mij ook niet zo. Kortharigen krijgen niet echt een wintervacht zoals paarden, als ik me niet vergis.
    Vind het een leuke vraag, trouwens. 😉

  4. “de keurmeester” zegt: geen jassen aan, maar ik snap Claud wel: bij regen, vlak voor een show, is het verstandig om die krullen te voorkomen!!!!! Sorry Claud, dat heeft Leroy van pappa Lode, da’s zo af en toe net een poedel ( heb ‘m wel als teckel gekocht…..) Maar gelukkig is het bij Leroy niet zo erg als bij zijn vader!

  5. Claud en Keurmeester bedankt voor de reactie ! Nogal “nieuw” zijnde in teckelland kom ik af en toe het een en ander tegen ! Op deze site komen doorgewinterde teckelmensen (met warme jassen !) heb ik het idee,dus af en toe stel ik maar eens een vraag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>