NTC dag in Veenendaal

Vandaag was de baby-puppy-jonge hondendag in Veenendaal, georganiseerd door de NTC.
De planning was dat ik er met Letty  naar toe zou gaan, want Juultje, de ruwhaar van net 1 jaar was ingeschreven.

Maar, wederom zeer akelig weer

Ditmaal het weer getrotseerd.
We vertrokken om 8.45 uur en in Apeldoorn was het een crime te rijden: sneeuw en glad.
De rijkswegen A50 en A12 waren redelijk, maar in Veenendaal was het wederom verre van prettig rijden.
Maar we kwamen 9.45 uur ongedeerd aan.

 

Leuk om Paul en Annemieke te zien die er waren met Chanty (jonge gladhaar bruin tijger ), Milou ( baby ruwhaar ) en Flair ( pup langhaar black-and-tan ).
Ook Annette was er met haar lieve Benthe, die heel lief in de puppyren zat met de honden van Annemieke. Wat een schat van een hond.

 

De eerste ronden keuringen duurden eindeloos lang; er werd gekeurd door 4 keurmeesters en 3 aspirant keurmeesters:

Keurmeesters: Dick Rutten, Jos Robberts, Margot Kolk en van de vierde weet ik de naam niet.
Van de 3 aspirant keurmeesters kende ik alleen Wendela.

 

Maar na het nuttigen van een broodje kroket was Juultje aan de beurt:

 

 

Van de 4 honden plaatste Jos Robberts Juul met een mooi rapport op de eerste plaats:

 

 

 

Dit houdt voor Juul in: door naar de volgende ronde, dus we blijven nog even…..

 

Benthe krijgt, terecht, een mooi rapport, maar ze gaat niet door naar de volgende ronde.

Mijn mening: Annette je showde haar prima en Benthe is in de eerste plaats een schat, maar daarnaast ook een mooie hond: op naar de U op hemelvaartsdag!!!!!!!

 

Hier is Annemieke aan de klets met Dick Rutten:

 

 

Juul gaat in de loop van de middag voor haar volgende ronde:

 

 

Margot Kolk plaats haar als vierde:

 

 

Goed gedaan hoor Juul en je hebt een mooi rapport!!!!!
Maar wij kunnen nu naar huis……..

 

Maar voordat we naar huis gaan willen we Milou en Flair nog even zien:

 

Milou met Paul:

 

 

Flair op tafel:

 

 

Mijn weblog is niet de plaats om de behaalde resultaten van Annemieke en Paul bekend te maken, maar:

 

1. Gefeliciteerd Miek en Paul, fantastisch!!!!!!!!!!!!!!

2. Kijk morgen op: http://www.ruwhaarteckelfokker.nl

 

Nu zijn jullie heel nieuwsgierig, maar……..nog 1 nachtje slapen!!!!!

 

Letty en ik reden omstreeks 16.00 uur terug. We hadden een prima terugreis en waren 16.45 thuis.

 

Heerlijk om mijn KAMPIOENEN weer in mijn armen te nemen!!!!!!

 

Het was een gezellige en leerzame dag!

 

Ien
 

9 reacties op “NTC dag in Veenendaal

 1. Een prachtige fotoreportage,vastgestelde herinneringen aan een voor Benthe en mij fantastische dag ! En na de keuring ging Benthe bij onze eigen keurmeester op de “container” en zij bekeek en voelde en zag en vertelde wat haar bevindingen van “de hoekingen” waren !Ik heb genoten van deze dag.En Claudia,je vroeg om een verslag van deze dag….dat komt zeker.Het is nu fantastisch weer (althans voor een boswandeling !)op een later moment wil ik graag vertellen over onze eerste “showervaring”.Ik weet dat je geduld hebt ….

 2. Mooie foto’s.
  Gefeliciteerd voor de honden en hun baasjes.
  .
  Groeten voor allemaal.
  Suus & Ksb

 3. Mooi verslag Ien,en super resultaten van Milou,Chanty en Flair!!! Maar zéker ook van Juultje!!!
  Heb een hele dag aan jullie lopen denken! Wij gaan ons richten op volgende week 😉

 4. Hier dan onze ervaringen rondom de Puppy- en Jonge Hondendag in Veenendaal !Tijdens deze dag heb ik heel veel gezien,gehoord en beleefd.Het was geweldig dat we met Paul en Annemieke mee konden rijden en Benthe mocht gebruik maken van de ruime ren ,waar ook Mliou,Flair en Chanty in verbleven.Het leek alsof dit dagelijks “werk” was voor de honden.Heel ontspannen en op hun gemak zaten,lagen en waren ze met elkaar.Zo’n hondenroedeltje is een prachtige “reclame” voor de v.d. Vossebelt kennel.De hele dag door bleven er veel mensen stilstaan,keken naar de honden en vertelden dat het hen opviel dat er zo’n rust heerste tussen deze honden.Geen geblaf,geen gepiep,gewoon honden die het goed met elkaar en zichzelf hadden.Paul en Annemieke daarentegen waren zeer intensief bezig om 3 honden op tijd en in verschillende ringen uit te brengen.Dat was gewoon hard werken en de honden bleven heel rustig onder dit alles.Benthe en ik waren wat later op de dag aan de beurt,dus ik had alle tijd om te zien hoe het één en ander in z’n werk ging !En toen waren wij aan de beurt ! Voor ons was het de eerste keer !Vanuit de paardenwereld ken ik keuren en showen maar al te goed.Het is toch een momentopname en je bent altijd zeer afhankelijk van de keurmeester !Het innerlijk van een dier is voor mij ook veel belangrijker dan het uiterlijk en het is “de kunst” denk ik om met dat innerlijk kontakt te krijgen om het uiterlijk zo goed mogelijk naar voren te brengen.Via ringtraining kun je natuurlijk heel veel ondersteunend werk doen om de hond zo goed mogelijk te laten zien.Met Benthe heb ik nog geen ringtraining gedaan ,wel gedrag- en gehoorzaamheidstraining
  en dat staat eigenlijk haaks (op sommige punten ) op ringtraining had ik al gezien ! Ik was heel benieuwd of ik in die ring dat kontakt met Benthe zou krijgen dat zij zou voelen wat de bedoeling was.En tot mijn grote verbazing (en ook ontroering) voelde ik dat ze in die ring heel gewoon mijn kontakt zocht,wat ze alijd doet als we echt iets samen “moeten ” doen.En ik genoot.Ze liep als een “stoommachientje” met me mee.Ze liet zich nergens door afleiden,nee ze liep prachtig naast me.En toen “op de tafel”!!! Ze stond nog niet of al die handen van twee keurmeesters begonnen tegelijk aan haar te voelen !Ze wilde al die handen eerst zien en
  toen stond ze verbaasd stil en begon enorm te kwispelen.Volgens de keurmeesters hadden we er beiden veel “lol” in en dat is toch het belangrijkste volgens hen ! Dat beaamde ik helemaal!We moesten toen allemaal nog “een rondje” lopen en wat we op de G.G. cursus altijd “moeten” (direct zitten bij stilstaan)deed Benthe hier alsof het de gewoonste zaak van de wereld was niet ! Ze bleef keurig staan Hoe trots kan een mens dan zijn !Tot grote verbazing van de hele groep ,die gekeurd moest worden,was het toen al afgelopen.Bij alle andere groepen duurde het allemaal veel langer.Volgens de keurmeester was er sprake van tijdgebrek,het liep allemaal veel te veel uit,dus dit was het voor onze groep.Wij kwamen op de vierde plaats ,dus voor ons was het voorbij.Benthe kon even heerlijk naar buiten.En daarna kon ik Milou,Flair en Chanty gaan volgen,want die kwamen steeds verder en verder !En natuurlijk praten met heel veel honden-(en paardenmensen,die er ook waren ).Het is heel leerzaam om Paul en Annemieke te zien “werken”.En uiteraard was het heel spannend om die kleine Milou te zien “winnen”.Ze kreeg echt een hele grote beker !! Al met al een geweldige dag vol genieten van allereerst m’n eigen hond(heel trots zei ik ook “ja” als iemand opmerkte dat is “een Roberto”,dat zie je zo !!) en alle andere honden en van mensen ,die zich met hart en ziel inzetten om hun geliefde ras te laten zien.

 5. Heel mooi verslag, ik zie het zo voor me! En ja, als je met zulke goede leermeesters op stap gaat, dat kán haast niet beter 😉 Geweldig dat Benthe precies aanvoelde wat de bedoeling was, die heeft natuurlijk al van Milou te horen gekregen wat er van hen werd verwacht :-) (gaaf he als ze meteen zien dat Benthe van Roberto is) Ik had het graag van dichtbij meegemaakt. En? Ga je nu ook een “echte” show bezoeken? En heeft er toevallig iemand foto’s gemaakt toen je in de ring bezig was, altijd leuk om terug te zien 😉

 6. Oh ja er was “intens” kontakt tussen de honden als ze uit de ring kwamen en weer bij elkaar in de ren werden geplaatst !Milou kreeg geen enkele kans om verwaand te worden,naarmate ze steeds verder kwam.Ze werd af en toe gewoon vakkundig “gevloerd” zo van :wat er ook gebeurd wij blijven gewoon hier.Benthe kreeg vast instructies mee….zeker ook van Chanty,die al heel wat ervaring heeft !Voordat we naar “echte” show’s gaan,ga ik zeker ringtraining doen,ik vind het heel leuk om ook op deze manier met Benthe bezig te zijn.Wie weet duiken er ergens foto’s op waarop ik opeens mijn eigen “Roberto” en dan ook mezelf zie !!En a.s. zondag gaan we als ontspanning na dit alles meedoen aan de teckelwandeling in de buurt van Vorden !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>