Zondag 7 februari: wandeling NTC met boerenkool na

Vandaag was het dan zover: de wandeling van de NTC in Vorden. We verzamelen in Vorden om 14.00 uur, dus om 13.00 uur de auto in samen met Letty en Nova.

De jongens blijven thuis, want voor Jasper is 1 1/2 uur wandelen met zijn ruggetje absoluut te veel.

Hij zou op karakter de wandeling maken, maar wat zijn de gevolgen??????

Er is me ooit gezegd: wandelen graag, maar veel korte stukjes!!!!!!

Dus de jongens met een lekkere boterham in hun mand.

Wij waren er 13.45 uur:

 

 

Eerst een kopje koffie en een praatje:

 

 

Dan gaan we op pad:

 

 

Miek geeft een toelichting aan 98 wandelaars en 68 honden!!!!!!!!!!
Wat een opkomst voor deze eerste REGIO-activiteit van REGIO-GELDERLAND

 

 

Er zijn ook een aantal andere honden, waaronder Nora, de Entlebucher van Herma en Rob:

 

 

Een impressie van de wandeling:

 

 

 

 

 

Zo maak je echt goede overzichtsfoto's van 98 mensen en 68 viervoeters, maar ja……………..dat durf ik niet:

 

 

Het laatste stukje; geen 1 1/2 uur, maar ruim 2 uur!!!!!!

 

 

 

En dan aan een drankje en een heerlijke boerenkoolmaaltijd:

 

Herma en Rob:

 

 

 

Annette met Benthe:

 

 

 

Paul en Annemieke: Wat een PERFECTE organisatie!!!!!

 

 

Genieten van de boerenkool:

 

 

 

Het was een mooie wandeling en een heerlijke middag!!!!!!

 

Om 18.30 uur weer thuis bij mijn kanjers die best trek hadden…….

 

Ien

7 reacties op “Zondag 7 februari: wandeling NTC met boerenkool na

 1. Wat een super opkomst zeg, wauw!!! En een geweldig verslag met prachtige plaatjes!!

  Dikke proficiat met deze nieuwe start van Regio-team Gelderland, was volgens mij meer dan geslaagd!:-)

  En leuk om nu ook een gezicht bij Annette te hebben, 😉

 2. Ach Ineke,wat een mooie foto’s !!Fijn dat je dat gedaan hebt….er gebeurde zoveel en er was zo veel te zien….Wanneer ik naar deze foto’s kijk schieten me allerlei gebeurtenissen te binnen ! Er waren geloof ik 100 mensen en overal waar je keek waren teckels…..alle soorten en maten ! Gaandeweg leerde je de teckels kennen en alle verhalen zijn dan zo mooi.Iedereen weet nog precies wat er gebeurde rondom de geboorte van “hun teckel” en waarom juist die pup uitgekozen werd of waarom Annemieke dacht ja dit is de juiste keuze ! Heerlijk verhalen ! Grandioos ook om een route te lopen,die uitgezet is.Je hoeft zelf niet op de weg te letten,nee je loopt en je loopt en je kunt kijken,luisteren en praten.Er waren mensen van heinde en verre ! Op foto 2 staat een verrassende ontmoeting vastgelegd !! Let op Claudje….daar sta ik (gelukkig van de achterkant gezien !) in gesprek met een grote verrassing.Deze mensen zijn helemaal uit Limburg gekomen om de zusjes van hun hond te kunnen zien !! En 1 van die zusjes is Benthe ! Zij vonden het frappant dat ze in Benthe totaal hun eigen hond herkenden.Uiteraard gingen de zussen op de foto en iedere keer kwamen ze weer een overeenkomst tussen Benthe en hun hond “vertellen”.Op foto 8 staat met witte jas de “bazin” van een ander zusje van Benthe.Claudia, dat is een “actiefoto”(met rugzak)van Benthe en mij !! Wij verbaasden ons over de gehechtheid tussen deze twee zussen.Zij kennen elkaar van de puppycursus bij Annemieke en nu doen we samen een cursus in Lochem.Nu ,tussen al die andere teckels zagen we hoe ze naar elkaar toe trokken (letterlijk en figuurlijk ).Het was een fantastische belevenis ! Af en toe zag ik ook dwars door de modder de Nederlandse Jeugdkampioen 2009 “langsscheuren” ! Chanty !!! Daar ging ze,buiten de show’s om ben je een gewone teckel en zeker als je met Annemieke op stap bent,want die ziet alles en houdt alles in de gaten,dus dan moet je gewoon dwars door de modder soms ! Leuk Ineke deze foto’s ! Als ik dat mooie groene jack van je zag dacht ik al ,oh ja gelukkig leg jij dit vast,dat wordt genieten om het terug te zien.Af en toe gooide je er ook even “een keurverslagje” tegen aan !Losse ellebogen en hoe heet het ook al weer ?Een naar voren geschoven voorfront ?? Je zag en benoemde het allemaal……Het was TOP deze eerste activiteit van De Regio Gelderland !! Bedankt !

 3. Prachtig al die mooie foto’s en een goed verslag.
  Jammer Ien dat wij jou nergens konden ontdekken.
  Neem bij een volgende keer Jasper en Lodewijck ook mee.
  Als zo’n afstand te groot is schaf je toch een bolderkar aan als bezemwagen,daar kunnen de uitvallers even in bij komen.
  Groetjes Suus & Ksb

 4. Och Annette, ik weet helemaal wat je bedoelt, héérlijk he op zo’n dag dan de nest-zusjes tegen te komen, geheel onverwacht. En dan van “ooh ,doe die van jou ook….. och ja hoor, en die van jou? Doet zij ook dit en dat???” , zó leuk… ik raak ook niet snel uitgepraat met zulke ontmoetingen, :-) Nu ik de foto’s beter bekijk zie ik jullie inderdaad erg veel samen, 😉 Typische he, dat de zussen elkaar herkennen. Ik had dat met Bickel en Leroy ook, bij de fokker al dikke maten… en ondanks een jaar van elkaar gescheiden, direct weer 1 kluwe teckel, en nog steeds, héérlijk!!! Enfin, uit jouw reactie merk ik dat je met volle teugen hebt genoten van deze dag. Super!

 5. Hallo Ineke,

  Wat een massa mensen! Mooie foto’s en leuk verslag. Wat hebben we geboft met het weer. Vandaag was het zeer onaangenaam met een nare wind. Gisteren was het prima wandelweer. De honden hebben weer genoten en wij ook! De afstand was prima, niet te ver. Ik ben ook weleens op mijn wenkbrauwen aan gekomen.En de stamppotten waren weer als van ouds.
  Tot zaterdag op onze ontmoetingsplaats.
  Groetjes, Herma

 6. Heb alles gevolgd en kunnen lezen.Annemieke en Paul en Ieneke wat een leuke middag met al die teckels en mensen .Gaaf.Wij wonen helemaal in Zeeland dus jammer….Heb wel genoten op de weblog van Ien.Annemieke wat een mooie trui had jij aan met violen .MOOOOI!!!!!!Bedankt iedereen.leuk!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>