Vier dode zwartharige teckels zijn gevonden langs het kanaal bij Epe. De politie staat voor een raadsel.

Er zijn bij de Dierenbescherming vandaag geen tips binnen gekomen over de vier dode teckels die op 1 juni zijn gevonden langs het kanaal bij Epe. De Landelijke Inspectie Dierenbescherming tast in het duister over wat er met de dieren gebeurd kan zijn.

Op woensdag 1 juni zag een visser de lichaampjes liggen. Hij waarschuwde de politie, waarna de hondjes uiteindelijk in de vriezer van de Dierenbescherming OverGelder in Apeldoorn terecht kwamen. SBS6 besteedde woensdagavond in het programma Hart van Nederland aandacht aan de zaak.

Twee van de vier lijkjes verkeerden in verregaande staat van ontbinding. De twee andere hondjes waren waarschijnlijk op kortere termijn overleden. Bij de vindplaats werd later een grote witte zak in het kanaal gevonden. Of die iets met de dode hondjes te maken heeft is onduidelijk.

Vandaag is er sectie gepleegd op de vier lijkjes. Er zijn geen sporen van vergiftiging gevonden, noch sporen van geweld. ,,We tasten volledig in het duister'', zegt Niels Dorland, woordvoerder bij de Dierenbescherming. ,,Alles wat ik er over motieven of achtergronden zou kunnen zeggen zou speculeren zijn. Het is voor ons nog één groot mysterie.''

De Dierenbescherming hoopt niet te min dat er mensen zijn die op, of voor 1 juni iets verdachts hebben gezien aan de waterkant. Zij kunnen telefonisch contact opnemen met de Inspectie via nummer: 088-8113113.

Share This