Trouble, de rijkste hond ter wereld, is op zijn twaalfde overleden. Trouble was het troeteldier van hotelmagnaat Leona Helmsley.

Helmsley overleed in 2007 en liet 12 miljoen dollar achter aan Trouble. Haar kleinkinderen Craig en Meegan Panzirer kregen echter geen cent. Een rechter besloot in april 2008 anders en bracht de erfenis van haar hond terug van 12 naar 2 miljoen dollar. De kleinkinderen kregen alsnog zes miljoen dollar.

Trouble kreeg 8.000 dollar per jaar voor zijn verzorging, 1.200 dollar voor voeding en een voltijdse lijfwacht. Dat laatste was nodig, want het beest kreeg doodsbedreigingen. Wat er nog overblijft van de 2 miljoen dollar die Trouble kreeg, gaat nu in een fonds voor honden.

Helmsley werd wegens haar tirannieke karakter bijgenaamd 'The Queen of Mean'. Na de dood van haar man Harry erfde ze zijn enorme vermogen, waaronder het Empire State Building, geschat op 5 tot 8 miljard dollar. In 1989 werd ze tot zestien jaar cel veroordeeld wegens belastingontduiking.

De dood van Trouble werd maandenlang stilgehouden. Het beest blies in december vorig jaar zijn laatste adem uit. Het beest werd gecremeerd.

 

Share This