Het leek deze ochtend een gewone dag. Natuurlijk is het in de straten rond mij en op het garagepad spiegelglad, maar dat ben ik de laatste dagen wel gewend. Ik moest deze ochtend naar Deventer, dus lekker op tijd vrolijk op pad.

 

Ik had er echt zin in: had mijn mooie teckeltekening in lijst bij me en hoopte dat 1 van de collega’s die nog voor mijn spreekuur wilde ophangen.

Dus: de auto uit de garage; even uitstappen om de garagedeur dicht te doen, ik draai me om en……………….zie mijn geliefde Peugeot 206SW tergend langzaam wegglijden…..Ik wil hem nog pakken, maar hij draait naar rechts en komt met een zeer naar geluid tot stilstand tegen de tegenoverliggende hoek van een buurgarage.Mijn hart stond stil!!!!!!!

Ik rijd hem een stukje achteruit en zie een bumper die er bijhangt.

Gelijk de leasemaatschappij gebeld. Die aardige mensen vragen dan eerst hoe het met mij gaat. Nou, niet goed dus: was misselijk van de schrik.

Het nodige wordt in korte tijd geregeld: ik mocht van de leasemaatschappij niet meer rijden en binnen het kwartier verschijnt er een bergingsauto. ( in dat kwartier was ik nog wel zo helder van geest geweest om het belangrijkste uit de auto te halen, oa natuurlijk mijn mascotte!!!!!)

Een buitengewoon vriendelijke meneer bekeek de schade.

Ik heb er ECHT verstand van: merkte op "die auto is total-loss " en kreeg het opbeurende antwoord: " mevrouw het is alleen de bumper, plastic, allemaal plastic".
Ach, ik denk nu maar, je kunt niet overal verstand van hebben……..

Ik mocht mee in de bergingsauto met mijn gehavende peugeot achterop. Nou je waagt je leven om in zo’n megaauto te klauteren, maar het lukte me.
Het bedrijf bleek hier vlak bij te zijn en met evenveel gevaar voor mijn leven daalde ik weer af naar een glibberige grond.

Kopje koffie, kopie rijbewijs, wat handtekeningen en ik reed weg in een heel lieve Hyunda Getz ( weet niet of ik dit goed schrijf, want ik heb geen verstand van auto’s ).

Nog even contact met de leasemaatschappij, mijn complimenten uitgesproken over de service en ik zat om 10.30 uur thuis op de bank met een lekker bakkie en nu nog mijn sigaretje.

 

En dan gaat het werk voor vandaag beginnen:laptopje opstarten, mail lezen, telefoontjes en na de wandeling met mijn lieverds op weg naar spreekuur in Apeldoorn.

 

Wat een dag. Ik ben er moe van! Maar gelukkig is het materieel en is er verder niemand bij betrokken!!!!!! Die garagemuur kan wel tegen een stootje.

 

Ik ga eerst maar lekker slapen en dan morgen maar weer vol goede moed naar Harderwijk, maar……………….de leenauto staat NIET in de garage, maar voor de deur……..

 

Welterusten,

Ien

 

Share This